Tökfélék

2015.03.24 12:01

Tökfélék:

Cukkini Zuboda: Középzöld színű, kissé világos márványmintás, bőtermő, finom zsenge ízű, nagyobbra meghagyva főzeléknek gyalulható, enyhén futó fajta. (Bingenheimersaatgut)

Cukkini Sárga: citromsárga színű, a zöld fajtáknál kissé édesebb ízű és tömörebb húsú, enyhén futó fajta. (saját magból)

Patisszon: Jellegzetesen csillag alakú, fehér terméseket nevelő tökfajta. (saját magból)

Sütőtök Orange: kanadai típusú, narancssárga színű 1-3 kg-os terméseket nevelő, kellemesen édes ízű fajta. Közepesen fut. (saját magból)

Sütőtök Red Kuri: hokkaidó típusú, sötét narancssárga 1-2 kg-os terméseket nevelő, enyhén dió ízű fajta. Levesnek megfőzve nem szükséges hámozni. Erőteljesen fut (5m). (saját magból)

Uborka Tanja: kígyó, minikígyó jellegű uborka. Sötétzöld színű, sima héjú. Szabadföldön tám rendszerre futtatva kiválóan nevelhető. Betegségekre közepesen fogékony. (Bingenheimersaatgut)

Uborka Megyer F1: fürtös típusú, apró, enyhén tüskés termésű, tám rendszerre futtatva vagy síkművelésben is termeszthető fajta. Betegségekkel szembeni ellenálló képessége kiemelkedő. (Kertimag)

Banán uborka: kellemesesn édeskés ízű, közepesen nagy enyhén bordázott világos terméseket nevelő fajta. Epebetegek is fogyaszthatják.

Kolbásztök: Tám rendszerre futtatható, igen hosszú, zsenge terméseket nevelő tökkülönlegesség.

Vissza